Nejstrašnější nedůvěra - nedůvěra v sebe!

Rizoto s pórkem a lososem

21. srpna 2009 v 15:54 | billa |  Něco dobrého na zub
Dělala jsem pořádek mezi čtenými časopisy. Polovička k nim sem tam přihodí něco důležitého, a proto, než je definitivně vyhodím, si je raději prohlédnu. Lístek po lístku tak končí svůj pobyt v mé domácnosti na společné hraničce, kterou pak převázanou odnesu do kontejneru. Pohledem přelétnu první stránky, sem tam otevřu a prolistuji. Nesmím to však dělat pomalu, neboť jak moje oko čtenáře dopadne na nějaký zajímavý titulek , práce se zpomalí, nebo ustane úplně a já se pak přistihnu, jak sedím a louskám a louskám. Tak jsem dneska fofrem probírala nachystanou hromádku a tu padl můj zrak na vábně vyhlížející obrázek. Snad to bylo tím, že to bylo před obědem a já už měla hlad, nebo něčím jiným, začetla jsem se. Moje slinné žlázy se rozjely naplno a já slintajíc začala hledat tužku a papír. Zaznačila jsem i pro vás.

Rizoto s pórkem a lososem

250g filetů z lososa
150g mrazeného hrášku
2 pórky (bílá část) nakrájená na kolečka asi 2 cm silná
500g rýže basmati
4 lžíce rostlinného oleje
lžíce kurkumy nebo žlutého karí
650 ml zeleninového vývaru

Troubu předehřejeme na 180°. Rýži pečlivě propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. V hrnci osmahneme pórek na oleji, asi tak 4-5minut, až mírně ovadne. Přidáme kurkumu nebo kari, rýži a mícháme, dokud se rýže neobalí tukem. Zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu, promícháme a přiklopíme pokličkou.
Vaříme na mírném ohni 10 minut, Pak ještě pod pokličkou necháme 5 minut dojít.. Přidáme hrášek. Vezmeme menší pekáček, vyložíme jej pečícím papírem, na něj rozložíme porce lososa, osolíme a dáme péct do trouby asi na 10 minut. Jakmile je losos upečený, vyndáme jej z trouby ven, odstraníme kůži a natrháme jej vidličkou na menší kousky.
Podáváme s načechranou rýží a salátem.

Dobrou chuť!


 


Komentáře

1 blee | E-mail | 14. dubna 2016 v 13:30 | Reagovat

větší humus jsem nikdy neřralaa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama