Nejstrašnější nedůvěra - nedůvěra v sebe!

Co k obědu?

7. listopadu 2007 v 13:01 |  Něco dobrého na zub

Kuře pod peřinou


1 menší kuře,
0,5 kg mletého masa nejlépe bůčku
2 rohlíky pomleté na strouhanku
2 vejce
sůl, pepř, majoránku
petrželovou nať
menší cibuli
2 stroužky česneku
sladkou papriku,
vegetu.
1 dl mléka

Mleté maso dáme do mísy, nalijeme mléko, osolíme, dáme lžíci vegety, pořádně promícháme a necháme tak 1 hodinku v lednici odležet. Kuře omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Osolíme, posypeme sladkou paprikou nebo grilovacím kořením, dáme do vymaštěného pekáče.
K mletému masu dáme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek , vejce, koření (pepř, majoránku,papriku) a posekanou petrželovou nať, vše dobře promícháme a podle potřeby dochutíme. Směs vodorovně rozprostřeme na kuřecí maso trošku podlijeme vodou a dáme asi na hodinu péct do vyhřáté trouby.
Jako přílohu podáváme vařený brambor nebo bramborovou kaši.

Krkovičkový pláteček s cukýnovou omáčkou


300 g pláteček krkovičky,
sůl, pepř, kmín,
olej, vejvar na podlejvku,
česnek;
cuketa,
cibule,
sůl, pepř, cukr,
dvě špetky normálního a 1 špetka římského kmínu,
mléko,
hladká mouka,
ocet,
olej
Flákotu popatláme třeným česnekem, posolíme, popepříme a pokmínujeme. Zalijeme olejem a necháme přes noc v pohodě. Druhý den překlopíme do pekáče a klasicky upečeme.

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou cuketu, sůl, pepř, cukr a kmíny. Podusíme do tekutokašova. Přidáme mouku rozmíchanou v mlíku a provaříme. Nakonec dokyselíme octem nebo citrónovou ščávou, příp. ještě přisolíme nebo dosladíme.


Vepřové řízky na smetaně zapečené s bramborem.


0,5 kg vepřového masa (kýty,kotlet)
1 kg bramor
250-400 ml smetany (12%)
3 cibule
mletý pepř
sůl
bazalka
Maso nakrájíme na malé medailónky, osolíme, okořeníme špetkou pepře a posypeme bazalkou (pro zjemnění chuti, možno přidat velmi malou špetičku sušeného tymiánu) a necháme odležet s pár kapkami oleje v misce. Zatím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky (0,5cm-NE CHIPSY!!!). Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Připravíme si plech potřený olejem. Odleželé medailónky opečeme na pánvi a klademe na připravený plech. Na ně potom klademe bramborové plátky a prstýnky z cibule. Zalijeme smetanou a dáváme do trouby předehřáté na 180-200 stupňů. Až brambory a cibule změknou (15-20 minut) podáváme.


Tak jsem zase nevěděla co vařit. Mám spousty kuchařek i receptů a přesto jsem měla problém.
Nakonec jsem se rozhodla pro kuře pod peřinkou. Je to moc dobré a všem to chutná. Tak to taky vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Nakonec ještě nějaký ten zákusek. Dobrou chuť!!

 


Komentáře

1 Mirka | Web | 8. listopadu 2007 v 6:39 | Reagovat

Vepřové se smetankou a brambory, to určitě zkusím. Děkuji za prima typy:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama