Nejstrašnější nedůvěra - nedůvěra v sebe!

Boj s podzimem

3. října 2007 v 13:12 |  Víte, že?

Víte, že........

první zmínka o japonském vínu saké, pochází ze 3. století našeho letopočtu. Saké se vyrábělo u císařského dvora a pro rituální účely.
o povzbuzujících účincích kávy se přesvědčil údajně i prorok Mohamed (570-632), kterému se po pár doušcích navrátila síla , že mohl sesadit s koně 40 mužů a udělat 40 žen šťastnými.
v 16. století by vám 100 kakaových bobů stačilo na pořízení jedné krůty nebo celé stovky rajských jablíček. A král slunce Ludvík XIV. (1628-1715), užíval čokoládu jajo lék.
na stole císaře Rudolfa II (1552-1612) nesměl chybět třtinový cukt, který se dovážel z Indie. Celých 100kg tohoto cukru stálo prý tolik jako tři volové.
lehce osolené hvězdičky karamboly rychle uhasí žízen.
vařené mango můžete použít jako přílohu k masu a šunce, můžete ho přidat i do desertů a zmrzlinových pohárů.
výborný a krásně barevný salát připravíte z kombinace banánu, jablka, kiwi a několika kostek papaji. ¨Nebojte se ale vyzkoušejte i slanou variantu s pepřem nebo špetkou chilli.
z avokáda můžete rychle připravit výtečnou pomazánku. Kousky dužiny dejte do misky, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte. Namažte na čerstvé pečivo nebo teplé tousty.
při návratu z venku s prochladlýma nohama a kýcháním, je dobré se ihned prohřát. Čaj a teplou vanu, to známe všichni, ale máme ještě něco lepšího -

Recept na zdravou a chřipku likvidující dobrotu

Mrkvový salát

400 g mrkve nastrouhat, 2 stroužky česneku prolísovat, přidat 2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, dát do kastrolu a zalít vodou. Směs trochu promícháme a asi 10 minut povaříme. Vodu slijeme a mrkev necháme v cedníku okapat. Ze 3 lžic citronové šťávy, 2 lžic olivového oleje, 1/2 lžičky kmínu a 1/2 lžičky bílého pepře připravíme zálivku. Ještě horkou mrkev přesypeme do mísy a zalijeme zálivkou. Promícháme a podáváme s opečeným celozrnným pečivem.

 


Komentáře

1 Hablina | Web | 3. října 2007 v 13:38 | Reagovat

Hm, na boj s podzimem doporučuji litr červeného svařit s hřebíčkem a skořicí, přisladit a likvidovat s ním bacily i depky :)

2 hadimrcha | Web | 3. října 2007 v 14:02 | Reagovat

Taky dobrý, hlavně na tu podzimní depku, to zabírá nejlépe

3 Hablina | Web | 5. října 2007 v 10:04 | Reagovat

Momentálně mám víc bacilů než splínu, krk v jednom ohni a lehnout můžu až o víkendu...

4 hadimrcha | Web | 5. října 2007 v 13:50 | Reagovat

Tak to je špatné, já se snažím nelehnout, neměl by kdo pracovat.Ale můžu říci, že jsem asi prolezlá vším možným a na chřipky netrpím, ani nachlazení a rýma mě netrápí víc jak jednou ročně.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama