Nejstrašnější nedůvěra - nedůvěra v sebe!

Dobré roládky

31. července 2007 v 9:48 |  Něco dobrého na zub

Masová roláda

Uvaříme 400-500g hovězího masa. Z vývaru připravíme polévku. Maso umeleme, prohněteme s 1 vejcem, solí, pepřem a kmínem. Na alobalu vyválíme placku a potřeme ji náplní - na másle umícháme 2 vejce se 150g postrouhaného salámu Junior. Naplněné maso svineme a pevně zabalíme do alobalu.
V horké troubě pečeme 20-30 minut. Podáváme s bramborem.


Zelená roláda

1 špenát (mražený), máslo, 3 vejce, 3 lžíce hrubé mouky, 1 balíček tvarohu, strouhaný sýr (niva nebo eidam), 1 zakysaná smetana, česnek, kapie
Rozmražený špenát smícháme se lžící změklého másla, třemi žloutky a 3 lžícemi hrubé mouky, osolímje a opatrně vmícháme sníh ze tří bílků. Hmotu nalejeme na plech (vymazaný, vysypaný nebo papírem vyložený). Pečeme v troubě vyhřáté asi jako na piškotové těsto. Na vychladnutý plát natřeme náplň: tvaroh umícháme se strouhaným sýrem, zakysanou smetanou ( ne moc, aby náplň nebyla řídká), přidáme rozmačkaný česnek dle chuti a drobně nakrájenou kapii. Roládu smotáme pomocí papíru a dáme vychladit.

Nevíme-li co z rajčat ?

Zamražené lečo - rajčata, cibuli a papriky nakrájejte na nudličky, rozložte na potravinářskou folií obalený táce a dejte zmrazit. Zmrazené přesypejte do mikrotenového sáčku a vložte do mrazničky.
Můžeme je použít např. na
Filé po zahradnicku
z
mrazené lečo nasypte na pekáč, přidejte máslo a plátky rybího filé. Upečte v troubě na 180 st. Na závěr posypejte sýrem a dejte zapéct.




Meruňkovo-malinový džem

na 3-4 sklenice potřebujeme:
250g vypeckovaných meruňek, 250 g malin, 300g cukru, 1svazek čertsvé máty, 1/2 sáčku želírovacího prostředku
Rozvařte meruňky s cukrem, až budou měkké přidejte maliny, pokrájenou mátu a želírovací prostředek. Nechte zhoustnout. Pak ihned nalejte do láhviček, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Nechte je v této poloze dokud nevychládnou.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama