Nejstrašnější nedůvěra - nedůvěra v sebe!

A zase něco jiného s ovocem

19. července 2007 v 13:26 |  Něco dobrého na zub

Rybízový moučník

12 dkg másla, 25 dkg mouky, 5 dkg cukru, 2 žloutky a špetka soli.

Vypracujeme těsto, které rozválíme, vložíme do koláčové formy a do růžova upečeme.
Ušleháme sníh ze 4 bílků, po ušlehání jej rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné se přidám 20 dkg cukru
a šleháme do ztuhnutí, pa do sněhu zlehka vmícháme očištěný rybíz. Hmotu navrstvíme na rozpečený
korpus, uhladit a na závěr dát druhou polovinu sněhu, bez rybízu.
Dáme do trouby péct, až sníh lehce zrůžoví.
Výborný, osvěžující moučník.

Moučník s angreštem

40 dkg polohrubé mouky, 4 celá vejce, 25 dkg cukru, 11/2 lžičky sody, 1 lžíce kakaa, 1O dkg posekaných ořechů, 15 dkg rozpuštěného másla, 1 sklenice zavařeného angreštu i se šťávou
Vše se smíchá v míse, naleje se na vymazaný a moukou vysypaný plech a zvolna se peče. Povrch dle chuti polejeme čokoládovou polevou. Moučník je rychlý - říkám mu za "deset minut sežraný" - a velmi osvěžující. Spotřebuji na něj starší kompoty, abych měla prázdné sklenice. Zkoušela jsem to i z čerstvého rybízu, ale není to ono.
A teď něco z jiného soudku.

Karbanátky z Nivy

100gr sýra Niva, 2 vejce, 50 g droždí, 1-2 stroužky česneku, majoránka (nejlépe čerstvá), strouhanka dle potř., 2 lžíce vody, špetka soli

Nastrouháme si sýr, k němu rozdrobíme droždí, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a sůl. Dvě vejce rozšleháme ve 2 lžicích vody, přidáme ke směsi sýra a dle potřeby zahustíme strouhankou.
Tvarujeme v dlaních malé placičky, které smažíme na rozpáleném sádle. (popř. oleji, já dělám vše tak jako moje babička). Placičky podáváme s bramborovou kaší a okurkem - to hlavně v zimě. V létě placičky jíme studené s chlebem. Jsou dobré tak i tak.

Přeji Vám dobrou chuť.

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama