Nejstrašnější nedůvěra - nedůvěra v sebe!

GRILOVÁNÍ

23. června 2007 v 15:09 | Mf DNES |  Něco dobrého na zub

Při letním grilování, jehož období právě začíná se neobejdeme bez :

Kvalitního olivového oleje (nejlépe ten, který se k pokrmu hodí, rozdíly jsou ve vůni a barvě
stejně jako u vína).
Citronové šťávy
Čerstvé (nikoliv sušené) bylinky
Čerstvé máso (mražené je k ničemu)
Láhev dobrého vína, abyste se u grilování nenudili
Grilujte na prudkém ohni, mírný plamen jídlo rozmělní a připraví o tvar i barvu. Vždycky grilujte
zeleninu na al dente, tedy křupavou a nikdy ji nenechávejte na ohni moc dlouho, aby neztratila
barvu.
Než dáte maso nebo zeleninu na gril, vhoďte na oheň koření, bylinky a třeba paličku česneku.
Dodá to surovinám nádhernou chuť. Když chcete brambory ugrilovat rychle, musíte je buď
nejdříve upéct v troubě nebo v alobalu.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama